Husmodeller och inspiration

Här visar vi upp olika husmodeller från utvalda hustillverkare och husleverantörer. Ska du bygga nytt hus? Få massor av inspiration innan du gör ditt val. Gillar du klassiska trähus eller ska det vara modern funkisvilla? 1, 1,5 eller 2 plans? Vinkel? Få inspiration här inför ditt val av hustillverkare. Vi visar här upp fyra hus från varje husleverantör. Klickar man sig sen vidare på den blå knappen ovanför husen så får man se varje husleverantörs samtliga modeller.

Alla husmodeller

När man väljer husmodell bör man ha klart för sig vad för tomt man kommer bygga huset på. Det kan bli kostsamt om man exempelvis väljer en sutterängvilla på en helt plan tomt. Då blir det ett kostsamt markarbete som ska till innan hustillverkaren kan börja bygga. Det finns otroligt många husmodeller att välja bland, och vi har många hustillverkare i Sverige med olika utbud. Standarden på husen kan också variera kraftigt mellan de olika husleverantörernas hus. Se alla husmodeller nedan.


This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.husmodeller Se alla husmodeller direkt nedan:

1:a Villan
A-hus
Anebyhus
Arikitekthus
Borohus
Eksjöhus
Fiskarhedenvillan
Götenehus
Hjältevadshus
Hudikshus
Huscompagniet
LB-hus
Mellbyhus
Mjöbäcksvillan
Movehome
Myresjöhus


Mälarvillan
Rörvikshus
Skidstahus
Sköna Hus
Smålandsvillan
Trivselhus
Vallsjöhus
Varbergshus
Villa Varm
Vimmerbyhus
Värsåsvillan
Västkustvillan
Vårgårdahus
XNvillan
ÄlvsbyhusBra att gå igenom utbudet av hustillverkare och husmodeller

Du har hamnat helt rätt. På denna sida hittar du massor av hustyper och du kan även klicka dig vidare för att se mer från varje tillverkare. Här kommer det löpande att fyllas på med fler hustillverkare och husleverantörer. Hustillverkare.nu är en given utgångspunkt om du ska bygga nytt hus och söker information och inspiration. Det finns otroligt många olika hustyper att välja mellan och det kan ibland vara svårt att välja, och att bygga nytt hus är trots allt livets största affär för de flesta. Då kan det vara bra att ha gått igenom alla hustillverkare och husmodeller innan man gör sitt slutgiltiga val.

Det är stora fördelar med att bygga nytt hus. Man får själv välja utseende och planlösning. Man slipper underhållskostnader som äldre hus ofta har. Det blir också väldigt mycket lägre uppvärmingskostnader på nya moderna hus gentemot äldre. På flera håll i landet kan man idag lika gärna bygga nytt eftersom totalkostnaden blir detsamma som att köpa ett äldre hus. Detta gäller främst i och utanför storstadsregionerna där huspriserna skenat till orimliga nivåer. Då är det bästa valet att bygga nytt hus. Stort lycka till med ditt val av hustillverkare och husmodell.

Vad är en husmodell?

En husmodell är en specifik hustyp, både vad det gäller design och vad det gäller funktion. De flesta hustillverkare och husleverantörer har många olika husmodeller att välja bland. De vanligaste hustyperna är 1-planshus, 1,5-planshus, 1 3/4-planshus, 2-planshus. Det finns både i rektangulär form, kvadratisk form och i vinkel. Bygger man huset i sluttning passar sutteränghus bra för att optimera boytan inne i huset. Stilarna varierar stort och det finns modern stil, funkisstil och klassisk stil. Hustillverkarna anpassar och tar ut svängarna olika mycket i de olika stilarna. Använd denna sida om husmodeller för att få inspiration och för att hitta hustypen just ni söker.

Bygg din egen husmodell

Nedan kan du se hur du kan bygga din egen husmodell i miniatyr. Vill ni verkligen se ert kommande hus i 3D är det bara att fram med pappret och börja. Både roligt och intressant att ta fram sitt hus som husmodell i 3D.