Hustillverkare – alla husleverantörer listade

Letar ni hustillverkare? Har ni bestämt er för att bygga hus? Att bestämma sig för att bygga nytt hus är ett stort steg att ta och man har massor att gå igenom. Inte minst vilken husleverantör man skall använda sig av.
Vi har skapat denna portal för att enklare få överblick över Sveriges hustillverkare samt ge relaterad information kring att bygga nytt hus.

Vilka hustillverkare är intressanta? Ska man välja husleverantör av trähus eller stenhus? Bland det första man kikar på är oftast vilka hustillverkare som verkar intressanta och som matchar ens krav. Oftast tittar man mest på kvalitét, stil, och budget. När man ska välja så lönar det sig därför att gå igenom så många husföretag som möjligt. Här kan du titta på husmodeller. Nedan hittar du alla svenska husleverantörer och hustillverkare.

 

hustillverkare bygger hus

Givet utgångsläge när man letar efter hustillverkare eller husleverantör.

Vi är det givna utgångsläget när man ska bygga hus och letar efter hustillverkare. Tillsammans med saklig och enkel information har vi här samlat en uppsjö av husleverantörer. Alla står redo att bygga just ditt drömhus.

Att bygga hus med hustillverkare innebär oftast att uppförandet av villan går mycket fortare än om man bygger upp huset med lösvirke själv. Man spar alltså tid. Man slipper också att huset under själva byggtiden slipper bli utsatt för väder och vind, som det kan bli då man bygger med lösvirke i etapper.

Väljer man dessutom totalentreprenad så står skriver man bara ett kontrakt. Husleverantören ansvarar sedan för att samordna och avtala med sina underentreprenörer och man slipper själv styra upp olika moment med inblandade parter. Detta är det smidigare viset att bygga nytt hus på.

En prefabricerande tillverkare bygger upp sina moduler inomhus i torrt klimat. Därefter fraktas de skyddat ut till tomten där modulerna monteras till ett komplett hus. Fraktpriserna är olika till olika delar av landet, men detta kan aktuell husleverantör snabbt ge dig information om.


Vad är en hustillverkare?

En hustillverkare är som det låter – en tillverkare av hus. De flesta sätter “hustillverkare” och “husleverantörer” i samma fack. Men vissa husföretag är just leverantörer, och låter andra entreprenörer bygga husen. Det finns stora husfabriker där husmoduler produceras och ibland använder sig flera olika leverantörer sig av samma husfabrik, men använder sig av sina egna varumärken när husen marknadsförs. Andra husföretag både tillverkar husen själva och levererar dem. Fråga tillverkaren/leverantören som ni är intresserade av hur de jobbar och hur deras upplägg är. Oavsett hur de jobbar så är det viktiga att ni har koll och torrt på fötterna när ni skriver avtal med dem. Se mer under kontrakt vid nyproduktion av hus. För mer information om hustillverkare, se wikipedia.

Information som är bra att veta innan man väljer hustillverkare eller husleverantör

Ett klipp med goda råd och information från Helena Sundström från VillaVarm som kan vara bra att titta på innan man väljer vilken hustillverkare och husleverantör man bygger nytt hus med. Se klippet nedan.